Deze koude pastasalade, je kunt de salade ook lauwwarm serveren, moet je gewoon eens gemaakt en vooral ook geproefd hebben! De salade ziet er niet alleen bijzonder lekker uit, hij zal de meest veeleisende gasten zonder enige twijfel weten te bekoren. In dit receptje leggen we je op een duidelijke en eenvoudige manier uit hoe dit gerechtje te bereiden.
Benodigdheden:
- 350 gram gedroogde conchiglie
- 225 gram tonijn uit blik (uitgelekt)
- 125 gram sperziebonen
- 125 gram zwarte olijven (ontpit)
- 50 gram ansjovisfilets uit blik (uitgelekt)
- 3 eetlepels extra vergine olijfolie
- 2 eetlepels wittewijnazijn
- 2 eetlepels melk
- 1 theelepel grove mosterd
- 2 kleine kropjes sla
- 3 grote vleestomaten
- 4 eieren (hardgekookt)
- zout en peper
Bereiding:
We nemen een grote pan en brengen hierin op een middelhoog vuur gezouten water in aan de kook. Voeg vervolgens de conchiglie toe en kook deze in 8 a 10 minuten beetgaar. Laat de pasta vervolgens uitlekken en spoel af met koud water.
Neem nu een kleinere pan en breng ook hier lichtgezouten water in aan de kook op een middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen toe en kook ze in ongeveer 10 a 12 minuten beetgaar. Laat ze vervolgens uitlekken en spoel ze af met koud water. Laat ze daarna opnieuw uitlekken en zet ze opzij.
Neem vervolgens een ondiepe kom en doe er de ansjovis in. Giet de melk eroverheen en laat de ansjovis gedurende 10 minuten staan. Scheur in tussentijd de sla in grove stukken. Blancheer vervolgens de tomaten gedurende 1 a 2 minuten in kokend water. Laat ze vervolgens uitlekken en verwijder het vel en snijd het vruchtvlees in grote stukken. Pel de eieren en snijd ze vervolgens in vieren. Verdeel de tonijn daarna in grote stukken.
Laat de ansjovis en de pasta uitlekken. Doe daarna alle ingrediƫnten voor de salade in een grote kom en schep ze voorzichtig door elkaar.
Het wordt nu tijd om de vinaigrette te maken. Neem de 3 eetlepels extra vergine olijfolie, de 2 eetlepels wittewijnazijn en de theelepel grove mosterd en meng ze in een kommetje door elkaar. Breng op smaat met behulp van peper en zout. Zet het geheel in de koelkast tot je deze nodig hebt. Vlak voor de salade wordt opgediend schenk je de vinaigrette eroverheen.