Een van de meest gehoorde goede voornemens voor het nieuwe jaar is proberen af te vallen. Veel mannen willen goed en sportief aan het nieuwe jaar beginnen om die overbodige kilo’s zo snel mogelijk te verliezen. Over het algemeen wordt er vaak gekozen voor sporten. Urenlang in de sportschool het maximale uit jezelf halen om zoveel mogelijk calorieën te verbranden. Toch is er een andere factor die veel invloed kan hebben, en dat is je voeding. Je kunt zoveel sporten als je wil, zonder een goed eetpatroon zul je niet snel afvallen. Een dieet waar vaak voor gekozen wordt is het koolhydraatarm dieet. Een effectieve en snelle manier om van je overbodige kilo’s af te komen.

Functie van koolhydraten

Een menselijk lichaam kan niet zonder koolhydraten. Koolhydraten zorgen namelijk voor de energie in jouw lichaam. Na het eten worden koolhydraten afgebroken door het lichaam en verwerkt tot glucose, waar vervolgens de energie uit gehaald wordt. Het lichaam heeft er echter moeite mee als er te veel koolhydraten bijkomen, wat uiteindelijk kan leiden tot overgewicht.  Overgewicht licht dan ook op de loer wanneer je te veel toegevoegde koolhydraten eet. 

Koolhydraatarm eten

Wanneer je kiest voor een koolhydraatarm dieet ga je heel secuur kijken naar het aantal gram aan koolhydraten dat je op een dag binnenkrijgt. Dat wil niet zeggen dat je zo min mogelijk moet eten, want een gezond voedingspatroon is voor iedereen erg belangrijk, ook voor mensen die met een dieet bezig zijn. Het grote voordeel van koolhydraatarm eten is dat je zeer gevarieerd en lekker kunt blijven eten, als je maar kritisch naar je producten kijkt. Er zijn namelijk veel producten te vinden die weinig koolhydraten bevatten en daarom prima in het dieet passen. 

Eet gevarieerd en gezond

Voor elke maaltijd van de dag zijn er voldoende producten die koolhydraatarm zijn en waar je een heerlijke maaltijd mee op tafel kan zetten. Een voorbeeld is bijvoorbeeld kwark met fruit als ontbijt, een frisse salade met tomaat, komkommer en pijnboompitjes als lunch en voor het avondeten kies je voor een gerecht met broccoli en zalm. Al deze producten zijn koolhydraatarm en passen prima in het dieet. Het is dan ook belangrijk om vooral te blijven genieten. Dat doe je door gezond, gevarieerd en vooral lekker  te blijven eten. Zo kun je snel afvallen met de juiste gewoontes, zoals iedere dag letten op je voeding.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *